به صورت کلی میتوان انواع حساب ها در بروکرهای فارکس که با اسامی متفاوت در بروکرها معرفی شده اند را به چهار دسته کلی تقسیم کرد. اول به سراغ حساب مارکت میکر میرویم.
آنچه در این مقاله میخوانیم
- معرفی حساب و بروکر مارکت میکر
- شناخت بروکر مارکت میکر
- معرفی حساب stp
- معرفی حساب dma
- معرفی حساب ecn
- جدول مقایسه و تفاوت انواع حساب ها
- معرفی بهترین بروکر حساب ecn
- بهترین حساب ecn را کدام بروکر دارد؟
حساب های مارکت میکر یا MM – Market Maker
حساب مارکت میکر یا بازارساز، مدلی از حساب است که معامله گران، به صورت مستقیم به بازار فارکس متصل نمیشوند، و بازارساز که معمولا خود بروکر هست، به عنوان طرف مقابل تریدر قرار میگیرد.
این بدان معناست که مثلا اگر تریدر طلا را خرید بزند،برای تامین نقدینگی معاملهی تریدر، بروکر در مقابل فروش میزند! این یعنی سود تریدر منجبر به زیان بروکر و زیان تریدر، سود بروکر خواهد بود.
چرا بروکر حاضر به ارئهی حساب مارکت میکر میشود؟
پاسخ کاملا روشن است، به این دلیل که اکثر معامله گران در حال زیان کردن هستند، بنابراین بروکر این ریسک اندک را میپذیرد و یک دوئل مالی را با تریدرها انجام میدهد.
البته این را هم بدانید که مارکت میکرها، علاوه بر درآمد حاصل از زیان تریدرها، هزینه اسپرد و یا کمیسون را هم دریافت میکنند.
کدام بروکرها مارکت میکر هستند
تقریبا تمام بروکرهایی که به ایرانیان خدمات میدهند از حساب های مارکت میکر هم استفاده می کنند که معمولا اسامی مختلفی به تریدرها معرفی میشوند. زیرا معمولا تریدرها در ایران به علت شناخت نادرست از مارکت میکر، دیدگاه خوبی نسبت یه این حساب ها ندارند. تریدرهایی هستند که احساس میکنند در حساب های مارکت میکر، کلا غیرممکن است که بتوانند کسب سود کنند! این دیدگاه کاملا اشتباه است.
آیا امکان دارد در حساب های مارکت میکر بروکرها دست به تقلب بزنند؟
این امکان به ندرت رخ میهد و بروکرها سعی دارند که با دستکاری نقاط خروج معالات و یا نمایش قیمت های غیر واقعی، معامله را به نفع خودشان بگردانند.
البته جای نگرانی نیست، زیرا اگر تریدر با دقت بروکر مناسبی را انتخاب کند و یا قیمت ها و معاملات خودش را زیر نظر بگیرد و با قیمت های واقعی در دیگر بروکرها مقایسه کند، چنین اتفاقی رخ نمیدهد. حتی اگر موردی هم پیش بیاید، تریدر با مطرح کردن چنین تقلب هایی با پشتیبانی بروکر، میتواند طلب خسارت کند.
البته منطقی است که با انتخاب بروکر مناسب، خیال خودتان را از تقلب بروکرها راحت کنید!
بروکرهای مارکت میکر چگونه کار می کنند
مارکت میکرها یا بازارسازان، تاجران بسیار سرمایه داری هستند که با تأمین نقدینگی برای بقیه بازار ، سود می برند.
آنها با اطمینان از اینکه تریدرها همیشه می توانند خرید یا فروش کنند ، “در حال ایجاد بازار” هستند ، از این رو “بازار ساز” نامگذاری شده اند.
حساب stp چیست؟ Straight Through Processing
در حساب stp مانند حساب مارکت میکر، خود بروکر میتواند طرف مقابل تریدر قرار بگیرد و تنها تفاوتش با مارکت میکر این است که، در حساب stp علاوه بر بروکر، تریدرهایی که در آن بروکر معامله میکنند نیز، گاهی اوقات در مقابل هم قرار میگیرند. این یعنی بروکر برای تامین نقدینگی، علاوه بر خودش، از توان معاملاتی تریدرها نیز استفاده میکند.
حساب dma چیست؟ DMA – Direct Market Access
این نوع از حساب برخلاف قبلی، تریدرها به صورت مستقیم به بازار فارکس متصل میشوند. در این حساب معمولا اسپرد کمتری به نسبت حساب مارکت میکر لحاظ میشوند.
حساب ecn چیست؟ Electronic Communication Networ
Ecn مخفف سه واژه Electronic Communication Network میباشد که به معنای شبکه ارتباطات الکترونیکی است. در حساب ای سی ان تریدرها به صورت مستقیم با بازار و به صورت گسترده تری نسبت به حساب dma به بازار فارکس متصل هستند. این یعنی نقدینگی بسیار بالایی در حساب های ای سی ان وجود دارد.
میزان اسپرد در حساب های ecn بسیار پایین تر از مابقی انواع حساب های دیگر است.
در تصویر زیر با جزییات میتواند تفاوت در انواع این حساب ها را ببینید.
بروکرهایی مشهور فارکس برای تریدرهای ایران، از کدام سیستم حساب استفاده میکنند؟
تقریبا تمام بروکرهایی که به ایران خدمات میدهند، از حساب های مارکت میکر استفاده میکنند. این حساب ها را معمولا با اسامی مختلفی مانند حساب استاندارد، یا حساب با اسپرد ثابت یا اسپرد صفر میشناسید.
بهترین حساب ecn را کدام بروکر دارد؟
خود من با توجه به تجربه کار کردن با انواع حساب ها ور سال های گذشته با بروکرهای مختلف، ترجیح میدهم از حساب های استاندارد و حساب ای سی ان ecn بروکر ای مارکتس استفاده کنم. زیرا قیمتهای بسیار دقیق و بدور از تقلب را ارائه داده و پایین ترین اسپرد را در بین همه بروکرها دارد. برای شناختن ای مارکت بر روی دکمه زیر کلیک کنید!
البته دو نوع دیگر از حساب به اسم های NDD – No Dealing Desk و DD – Dealing Desk نیز هست که در این مقاله به توضیحات این دو نوع از حساب نمیپردازیم.