تاثیر کرونا بر اقتصاد چین چیست و تاثیر بازی کرونا بر چین

آیا کرونا را خود چینی‌ها به دلایل اقتصادی به وجود آوردند؟


در نگاه اول چنین به نظر نمی‌رسد، زیرا در ظاهر چین دچار بحران اقتصادی خواهد شد و به شدت تحت تاثیر این ویروس، منافع خودش را در خطر می‌بیند. اما در واقعیت شما فکر می‌کنید تاثیر کرونا بر اقتصاد چین چیست؟

برای رسیدن به پاسخ واقعی از زاویه هایی دیگر هم می‌توان به کرونا نگاه کرد.

اول اینکه بسیاری از پزشکان دنیا به این مورد به شدت مشکوک هستند که کرونا ساخته دست بشر است و به خودی خود به وجود نیامده. این شک با دلایل علمی و شبه‌جنایی نیز همراه شده است.

تاثیر کرونا بر اقتصاد چین

از زاویه‌ی اقتصادی هم وقتی به قبل از انتشار این ویروس نگاه می‌کنیم، چین در تلاش برای کاهش ارزش یوان در برابر دلار بود اما مدتی بود که به چند دلیل فاندامنتالی و تکنیکالی (که به علت مفصل بودن بحث، در مقاله توضیح داده نشده) به نظر می‌رسید که دوران افزایش ارزش یوان چین در مقابل دلار آمریکا فرا رسیده است. افزایش ارزش یوان می‌توانست صدمات جدی به صادرات چین بزند. اما درست در همین آستانه‌ی افزایش ارزش یوان، خبر کرونا انتشار یافت و دوباره ارزش یوان را به سمت کاهش برد.

سهام بسیار قابل توجه‌ی از شرکت ها و صنعت بزرگ چین، در اختیار آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها بود و چینی‌ها هم که در صدد گرفتن سهم آن‌ها بودند، زیرا این سهام به شدت سودده بودند، در نتیجه با انتشار خبر کرونا، ارزش آن سهام ریزش قابل توجهی کرد و بهترین فرصت را برای خارج کردن آن سهام از دست بیگانگان برای چینی‌ها فراهم آورد. چین هم دست به کار شد و سهام اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها را تا جایی که می‌توانستند از چنگشان خارج کردند، آن هم با پایین‌ترین قیمت‌ها.

جالب این است که بدانید در دنیای بازارهای مالی در بحث سهام ها، اگر این خبر منتشر شود که کرونا دیگر خطری جدی محسوب نمی‌شود و یا واکسن آن تواید شود، ارزش سهام چین به سرعت افزایش پیدا می‌کندو سود زیادی را به جیب خریدارانش می‌رساند.

کرونا چه کسانی را می کشد ؟!

از نکات جالب کرونای ناشناخته و جدید این است که این ویروس فقط افراد سالخورده و ضعیف را از پای در می‌آورد و نیروهای کار فعلی و نیروهای کار آینده(بچه ها) را هرگز نمی‌کشد که این نکته هم قابل تأمل است.

در نتیجه خود شخص من این نظر را دارم که اقتصاد چین در حال پوست انذازی برای جهشی بلندمدت است.

در نوامبر سال 2002، سارس تجربه‌ی اول چینی ها بود، ویروسی که خود ساختند، خود وحشتناک جلوه‌اش دادند و در نهایت هم خودشان واکسن آن را رونمایی کردند و حسابی پول به جیب زدند.
متاسفانه سارس برای سازنده گانش بسیار با موفقیت همراه شد. بازی با جان انسان ها برای آن‌ها واقعا یک بازی شبیه به بازی کامپیوتری به نظر می‌آید.حال این سوال مطرح است که آیا کرونا نیز یک بازی برای بدست آوردن اقتصادی قدرتمند برای چین است؟

نویسنده: رضا حبیبی (تریدر و تحلیل‌گر بازارهای مالی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *