تشخیص روند در فارکس و بازارهای مالی ✅

تشخیص روند در بازارهای مالی

چگونه روند را در بازارهای مالی تشخیص دهیم؟

معامله در بازارهای مالی، بدون دانش و اطلاعات معامله گری به شکست می انجامد. در واقع هر حرفه و شغلی در ابتدا نیازمند کسب اطلاعات و آموزش های مناسب در آن زمینه است تا کسب موفقیت آسان تر شود. در اینجا اطلاعاتی راجع به چگونگی تشخیص روند را برای شما شرح می دهیم. در ابتدا باید بدانیم روند چیست و چه کمکی به معامله گر می کند، سپس نحوه رسم روند و چگونگی تشخیص روند توضیح داده می شود.

چگونه روند را در بازارهای مالی تشخیص دهیم؟

روند چیست؟

قیمت در بازه های زمانی مختلف قدرت متفاوتی دارد، از روی چارت مربوط به هر سهم، ارز یا نماد معاملاتی می توان روند را مشاهده کرد، به حرکت قیمت به سمت بالا یا پایین چارت روند می گویند که در بازه های زمانی مختلف متفاوت است.زمانی که قیمت حرکت بیشتری به سمت بالا دارد میگوییم روند صعودی است و زمانی که حرکت بیشتری به سمت پایین دارد روند را نزولی در نظر میگیریم و زمانی که قیمت حرکت متناوبی به سمت بالا یا پایین ندارد روند را خنثی می دانیم. در این صفحه نحوه تشخیص روند صعودی و نزولی در بازارهای مالی فارکس،رمز ارزها، بورس و … به طور کامل شرح داده می شود تا بتوانیم بفهمیم چگونه روند را تشخیص دهیم.

تشخیص روند صعودی به کمک قله ها ودره ها

قیمت ها در بازار مدام در حال ساختن قله ها یا هایرهای(higher high) و دره ها یا لور لو (lower low)  می باشند، زمانی که قیمت بتواند از قله قبلی ایجاد شده بالاتر رود،روند را صعودی می دانیم اما باید حتما دقت کنید که قیمت پس از گذشتن از قله قبلی در بالای آن نقطه تثبیت شود و سپس روند را صعودی در نظر بگیریم چون ممکن است قیمت با یک شادو ا زاون عبور کرده و دوباره به زیر قله قبلی برگردد، در روندهای صعودی بهتر است به دنبال خرید در معاملات باشیم.

تشخیص روند صعودی به کمک قله ها ودره ها
تشخیص روند صعودی به کمک قله ها ودره ها

تشخیص روند نزولی به کمک قله ها ودره ها

قیمت ها در بازار مدام در حال ساختن قله ها یا هایرهای و دره ها یا لور لو می باشند، زمانی که قیمت بتواند از دره یا کف قبلی ایجاد شده پایینتر رود،روند را نزولی می دانیم اما باید حتما دقت کنید که قیمت پس از گذشتن از قله قبلی در بالای آن نقطه تثبیت شود و سپس روند را صعودی در نظر بگیریم چون ممکن است قیمت با یک شادو ا زاون عبور کرده و دوباره به بالای دره قبلی برگردد، در روندهای صعودی بهتر است به دنبال خرید در معاملات باشیم.

تشخیص روند نزولی به کمک قله ها ودره ها
تشخیص روند نزولی به کمک قله ها ودره ها

تشخیص روند خنثی به کمک قله ها ودره ها

زمانی که قیمت نتواند از آخرین قله و دره ی ایجاد شده عبور کند و مدام بین این دو حرکت کند یعنی بین این دو گیر افتاده باشد روند خنثی می شود. تا زمانی که قیمت نتواند یک لوی جدید یا یک های جدید ایجاد کند نمی توانیم در آن تایم فریم جهت حرکت قیمت را تشخیص دهیم، بنابراین بهترین راه رجوع به تایم فریم های بالاتر برای تشخیص روند است، برای مثال زمانی که در تایم 30 دقیقه روند خنثی است در تایم یک ساعت یا چهارساعت ممکن است روند صعودی یا نزولی باشد که میتوانیم بفهمیم چگونه روند را تشخیص دهیم.

تشخیص روند خنثی به کمک قله ها ودره ها
تشخیص روند خنثی به کمک قله ها ودره ها

تشخیص روند صعودی با اندیکاتور مکدی

زمانی که تشخیص روند در چارت برای شما مشکل می شود می توانید به کمک اندیکاتور مکدی روند را بهتر تشخیص دهید، برای این منظور، زمانی که دندانه های مکدی به سمت بالا بود، یعنی بالاتر از نقطه صفرقرار داشت، روند را صعودی در نظر می گیریم. بهتر از تنظیمات پیشفرض خود اندیکاتور استفاده کنید و آن را تغییر ندهید اما برای تشخیص روند صعودی بلندمدت از تایم فرم بالاتر و کوتاه مدت از تایم فرم پایین تر استفاده کنید.

تشخیص روند نزولی با اندیکاتور مکدی

زمانی که تشخیص روند در چارت برای شما مشکل می شود می توانید به کمک اندیکاتور مک دی روند را بهتر تشخیص دهید، برای این منظور، زمانی که دندانه های مکدی به سمت پایین بود یعنی پایینتر از نقطه صفر قرار داشت، روند را نزولی در نظر می گیریم. بهتر از تنظیمات پیشفرض خود اندیکاتور استفاده کنید و آن را تغییر ندهید اما برای تشخیص روند نزولی بلندمدت از تایم فرم بالاتر و کوتاه مدت از تایم فرم پایین تر استفاده کنید.

تشخیص روند صعودی با مووینگ اوریج

اندیکاتور مووینگ اوریج یا میانگین متحرک در عین سادگی بسیار کاربردی است. دوره پیشفرض این اندیکاتور در نرم افزار متاتریدر، 14 است یعنی میانگین قیمت 14 کندل قبلی را نشان می دهد که بسته به نوع معامله خود (کوتاه مدت یا بلند مدت) می توانید آن را تغییر دهید، برای معاملات بلند مدت،دوره (period) را بیشتر و برای کوتاه مدت آن را کمتر کنید کاربرد این اندیکاتور اینگونه است که تا زمانی که اندیکاتور مووینگ اوریج در چارت، زیر قیمت است روند صعودی است و باید به دنبال خرید در معامله باشیم. لازم به ذکر است که هرچه فاصله اندیکاتور با قیمت بیشتر شود یعنی سرعت و قدرت حرکت  صعودی قیمت بیشتر است.

تشخیص روند نزولی با مووینگ اوریج

دوره پیشفرض اندیکاتور مکدی در نرم افزار متاتریدر، 14 است یعنی میانگین قیمت 14 کندل قبلی را نشان می دهد که بسته به نوع معامله خود (کوتاه مدت یا بلند مدت) می توانید آن را تغییر دهید، برای معاملات بلند مدت، دوره(period)  را بیشتر و برای کوتاه مدت آن را کمتر کنید. کاربرد این اندیکاتور اینگونه است که تا زمانی که اندیکاتور مووینگ اوریج در چارت، بالای قیمت است روند نزولی است و باید به دنبال فروش در معامله باشیم. لازم به ذکر است که هرچه فاصله اندیکاتور با قیمت بیشتر شود یعنی سرعت و قدرت حرکت  نزولی قیمت بیشتر است.

تشخیص تغییر روند نزولی به صعودی با اندیکاتور RSI و MACD

از طریق اندیکاتور مک دی و آر اس آی می توان نشانه هایی برای تغییر روند دریافت کرد هم میتوان از آنها به عنوان تاییدیه برای صحت تغییر روند استفاده کرد.با این دو اندیکاتور به خوبی میتوانیم تشخیص دهیم چگونه روند را تشخیص دهیم.

زمانی که در چارت روند نزولی است و در اندیکاتور آر اس آی و مکدی یک قله جدید ایجاد شود اما در چارت قله جدیدی ایجاد نشود، این می تواند به ما نشانه تغییر روند از نزولی به صعودی را دهد که در اصطلاح به آن واگرایی می گویند. وقتی روند در چارت هم صعودی شد چون از قبل نشانه تغییر روند را مشاهده کرده بودیم این میتواند تاییدیه مناسبی برای تثبیت روند صعودی باشد. با مشاهده واگرایی و هشدار تغییر روند میتوانیم تصمیم بهتری برای وارد شدن به معامله یا خارج شدن از آن را بگیریم.

تشخیص تغییر روند نزولی به صعودی با اندیکاتور RSI
تشخیص تغییر روند نزولی به صعودی با اندیکاتور RSI
تشخیص تغییر روند نزولی به صعودی با اندیکاتور MACD
تشخیص تغییر روند نزولی به صعودی با اندیکاتور MACD

تشخیص تغییر روند صعودی به نزولی با اندیکاتور RSI و MACD

زمانی که در چارت روند صعودی است و در اندیکاتور آر اس آی و مکدی یک دره جدید پایینتر از دره قبلی ایجاد شود اما در چارت دره ای که پایینتر از دره قبلی ایجاد نشود، این میتواند به ما نشانه تغییر روند از صعودی به نزولی را دهد که در اصطلاح به آن واگرایی میگویند. وقتی روند در چارت هم نزولی شد چون از قبل نشانه تغییر روند را مشاهده کرده بودیم این میتواند تاییدیه مناسبی برای تثبیت روند نزولی باشد، با مشاهده واگرایی و هشدار تغییر روند میتوانیم تصمیم بهتری برای وارد شدن به معامله یا خارج شدن از آن را بگیریم.

تشخیص تغییر روند صعودی به نزولی با اندیکاتور RSI
تشخیص تغییر روند صعودی به نزولی با اندیکاتور RSI
تشخیص تغییر روند صعودی به نزولی با اندیکاتور MACD
تشخیص تغییر روند صعودی به نزولی با اندیکاتور MACD

تشخیص تغییر روند به کمک الگوها

در چارت حرکت قیمت، اشکالی ایجاد می کند که در اصطلاح به آنها الگوهای قیمتی یا پترن های کلاسیک می گویند، بعضی از این الگوها،الگوهای برگشتی هستند، یعنی قیمت پس از ایجاد این الگوها تغییر جهت داده و از روند نزولی به صعودی و از روند صعودی به نزولی حرکت می کند. در واقع این الگوها انتهای یک روند را نشان می دهند، الگوی سرو شانه، الگوی دوقله یا دو دره و سه قله یا سه دره شامل این پترن ها است که به اختصار به شرح هریک می پردازیم.

الگوی سر و شانه برای تشخیص تغییر روند از صعودی به نزولی

این الگو در انتهای یک روند صعودی ایجاد می شود و به ما این اخطار را می دهد که ممکن است روند صعودی پایان یابد، بنابراین پس از ایجاد این الگو و گرفتن تاییدیه های لازم، باید در صورت داشتن معاملات خرید باز، آنها را ببندیم و به دنبال فروش در معاملات باشیم.

الگوی سر و شانه برای تشخیص تغییر روند از نزولی به صعودی

این الگو در انتهای یک روند نزولی ایجاد می شود و به ما این اخطار را می دهد که ممکن است روند صعودی پایان یابد، بنابراین پس از ایجاد این الگو و گرفتن تاییدیه های لازم، باید در صورت داشتن معاملات خرید باز، آنها را ببندیم و به دنبال فروش در معاملات باشیم.

الگوی سر و شانه تغییر روند صعودی به نزولی
الگوی سر و شانه تغییر روند صعودی به نزولی

الگوی دوقله و سه قله برای تشخیص تغییر روند از صعودی به نزولی

همانطور که از نام آن پیداست این الگو به صورت دو قله یا سه قله پشت سر هم ایجاد میشود که این قله ها تقریبا در راستای یکدیگر هستند یعنی قله ای بالاتر از قله قبلی ایجاد نمی شود، زمانی که در انتهای یک روند صعودی این الگوی برگشتی ایجاد شد نشانه تغییر روند از صعودی به نزولی است که پس از تشکیل کامل این الگوها، بهترین تصمیم، خارج شدن از معاملات خرید و وارد شدن به معاملات فروش است.

الگوی دو دره و سه دره برای تشخیص تغییر روند از صعودی به نزولی

زمانی که در انتهای یک روند نزولی این الگوی برگشتی ایجاد شد، نشانه تغییر روند از نزولی به صعودی است که پس از تشکیل کامل این الگوها، بهترین تصمیم، خارج شدن از معاملات فروش و وارد شدن به معاملات خرید است.

تشخیص تغییر روند با اندیکاتور OBV

با اندیکاتور او بی وی هم میتوان فهمید چگونه روند را تشخیص دهیم، گاهی اوقات روند قیمت در چارت با اندیکاتور OBV (ON BALANCE VOLUME) همسو و هم جهت نیست، در این مواقع اگر روند در چارت صعودی بود و در OBV نزولی  یا به صورت خطی صاف، می توان انتظار داشت که قیمت در چارت هم نزولی شود و بالعکس، اگر روند قیمت نزولی و در اندیکاتور OBV صعودی یا به صورت خطی صاف باشد، احتمال تغییر روند از نزولی به صعودی بیشتر می شود، تنها زمانی که هم قیمت در چارت و هم اندیکاتور هم جهت بودند میتوان از ادامه روند در چارت اطمینان داشت.

تشخیص روند نزولی با اندیکاتور ایچیموکو

از اندیکاتور ایچیموکو استفاده های زیادی می شود اما یکی از پرکابردترین ویژگی های این اندیکاتور تشخیص روند قیمت است، به این صورت که زمانی که تنکنسن (خط قرمزرنگ) و کیجنسن (خط آبی رنگ)، هردو از بالای ابر کومو به پایین آن بیایند روند را نزولی در نظر می گیریم، همچنین تا زمانی که قیمت زیر خط کیجنسن قرار دارد، قدرت نزولی قیمت بیشتر است و اگر فاصله قیمت با خط کیجن بیشتر شود یعنی قدرت و سرعت روند نزولی بیشتر شده است و هرچه قیمت به این خط نزدیکتر شود یا به این خط برخورد کند روند ضعیفتر شده است و یا احتمال تغییر روند وجود دارد.

تشخیص روند نزولی با اندیکاتور ایچیموکو
تشخیص روند نزولی با اندیکاتور ایچیموکو

تشخیص روند صعودی با اندیکاتور ایچیموکو

زمانی که تنکنسن (خط قرمزرنگ) و کیجنسن (خط آبی رنگ) در اندیکاتور ایچیموکو، هردو از پایین ابر کومو به بالای آن بیایند روند را صعودی در نظر می گیریم، همچنین تا زمانی که قیمت بالای خط کیجنسن قرار دارد، قدرت صعودی قیمت بیشتر است و همچنین اگر فاصله قیمت با خط کیجنسن بیشتر شود یعنی قدرت و سرعت روند صعودی بیشتر شده است و هرچه نزدیکتر شود یا به این خط برخورد کند روند ضعیفتر شده است و یا احتمال تغییر روند وجود دارد.

تشخیص روند صعودی با اندیکاتور ایچیموکو
تشخیص روند صعودی با اندیکاتور ایچیموکو

نکات اساسی در مورد روند

* هیچگاه به یک اندیکاتور برای تشخیص روند بسنده نکنید، حداقل از دو اندیکاتور و کمک گرفتن از قله ها و دره هایی که ایجاد می شود، برای تشخیص صحیح روند استفاده کنید، اینطور بهتر میتوان فهمید چگونه روند را تشخیص دهیم.

* تا حد ممکن از معامله در جهت خلاف روند خودداری کنید، زیرا قدرت بازار در جهت اصلی روند است و معامله ای که همسو با جهت روند نباشد می تواند باعث ضرر شما در معامله شود.

* حتما قبل از انجام معامله جهت روند را در چند بازه زمانی و تایم فرم های بالاتر چک کنید، زیرا ممکن است در یک تایم فریم روند صعودی و در تایم بالاتر روند نزولی باشد و یا بالعکس، همچنین ممکن است در یک تایم فریم روند خنثی باشد و تعیین جهت روند برای شما مشکل شود در این صورت چک کردن تایم فریم های بالاتر به شما برای تعیین جهت قیمت کمک می کند. با تمام دستورات بالا می توان فهمید چگونه روند را در بازارهای مالی تشخیص دهیم.

[wpforms id="5588"]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *