روش پلکانی چیست ؟ آموزش استراتژی پله ای ✅

اگر بخواهیم پرسودترین روش معاملاتی را در بین تمام تریدرهای دنیا پیدا کنیم، دقیقا باید در مورد روش پلکانی صحبت کنیم. استراتژی پلکانی ترید در بین انواع بازارهای مالی مرسوم است و عده زیادی از تریدرهای حرفه ای از روش پله ای در معاملاتشان استفاده میکنند.
در ادامه علاوه بر شناخت روش پله ای، نوعی از این مدل ترید به شما آموزش داده می‌شود که در آن حالت، فقط امکان سود کردن را خواهد داشت.

روش پلکانی چیست؟

روش پلکانی یا همان استراتژی پله ای ، روشی از ورود به معامله است که تریدر، به صورت مرحله به مرحله، حجم معامله خود را افزایش می‌دهد. استراتژی پله ای به دو صورت کلی مثبت و منفی صورت می‌پذیرد.

که در ادامه مقاله با هر دو شکل این حالت ها آشنا خواهید شد.

استراتژی پلکانی مثبت

برای توضیح روش پلکانی مثبت، در نظر بگیرید که تریدر، با پیشبینی صعود بازار، وارد معامله‌ی خرید شده است. بعد از گذشت مدت زمانی بازار طبق پیشبینی او به حرکت در می‌آید و وارد سود می‌شود. اگر تریدر در این حالت اطمینان بیشتری نسبت به پیشرو بودن روند پیدا کند، دوباره خرید دیگری را در حسابش اعمال می کند و در واقع اینبار در قیمت بالاتر، حجم خرید خود را افزایش می دهد. ممکن است تا به جای که هدف قیمت است، این خریدها در قیمت های بالاتر دوباره رخ بدهد.  این حالت، نمونه ای از ترید به روش پلکانی مثبت است که تریدر با اطمینان بیشتر نسبت به تارگت خوردن معامله اش، به صورت پله ای دوباره وارد معامله می‌شود. در تصویر زیر، نمونه ای از خرید پلکانی مثبت را مشاهده می کنید.

روش پلکانی
روش پلکانی در فارکس

در بازارهای دوطرفه هم اگر تریدر، ریزش قیمت را درست پیشبینی کند، با ریزش قیمت، وارد سود می شود و می تواند دوباره معاملات فروش پلکانی مثبت را باز نماید.

دلیل معاملات پلکانی مثبت ؟

سوالی که پیش می‌آید اینجاست که چرا تریدر، از همان ابتدا با حجم بالاتری وارد معامله نمی شود تا سود بیشتری بگیرد و دیگر لازم نباشد که به صورت پله ای حجم معامله را افزایش دهد؟

این روش از ترید دو دلیل اصلی می تواند داشته باشد.

بالا رفتن اطمینان تریدر به سیگنال معاملاتی در روش پلکانی مثبت

دلیل اول، این است که روش معاملاتی و سیگنال معاملاتی تریدر، جوری است که نمی تواند از پله اول، با اطمینان زیادی به تارگت یا حد سود رسیدن قیمت را  پیشبینی کند. مثلا در پله اول، فقط تا حد 70 درصد به پیشبینی خودش اطمینان دارد. اما با پیشرفت قیمت و حرکت قیمت به سمت حد سود، درجه اطمینان تریدر به پیشبینی ای که انجام داده، بیشتر می شود و مثلا از 70 درصد، به 85 درصد می‌رسد. این کار افزایش اطمینان باعث افزایش حجم معامله هم خواهد شد و تریدر به صورت پلکانی، حجم پوزیشن خودش را افزایش می‌دهد.

نحوه قرار دادن استاپ ها در روش پلکان مثبت

دلیل دوم هم می تواند به خاطر نحوه ی استاپ گذاری در این روش باشد. تریدرهایی که از روش پلکانی مثبت استفاده می کنند، معمولا استاپ یا حد زیان معاملاتی که در پله های بالاتر باز کرده اند را، به صورت پلکانی، بالاتر می برند. در این حالت ممکن است تریدر، زیان هایی کوچک تر از تارگت بزرگ خودشان را ببینند و در نتیجه، سودهایی به مراتب بزرگ تر را کسب کنند.

در تصویر زیر، نحوه قرار دادن حد زیان برای پله های مختلف را می توانید مشاهده کنید.

روش پلکانی چیست ؟ آموزش استراتژی پله ای ✅
روش پله ای و استراتژی پلکانی

در تصویر بالا، مشاهده می کنید که حد سود پوزیشن اول تا چه حد بزرگ است حد زیان در پله دوم که به حد زیان هم برخورد کرد، در مقابل سود پوزیشن اول، چندان به چشم نمی‌آید و می توان گفت که نسبت به ریسکش، ارزش داشته که تریدر وارد معامله دوم شود.

البته نحوه قرار دادن حد زیان برای پله های مختلف در این روش، بسته به روش سیگنال گیری تریدر متفاوت است و هر تریدر، آن را به شکلی برای خودش شخصی سازی می کند.

هرچند نحوه‌ی قرار دادن حد ضرر در بازارهای مختلف متفاوت هست، اما به صورت کلی می توان قانونی شخصی را برای هرکدام از بازارها که در آن فعال هستید، برای معاملات خودتان پیاده سازی کنید.

استراتژی پلکانی مفنی

شاید در لغت، واژه‌ی منفی که بعد از دو کلمه استراتژی آمده، به نظر بیاید که منفی به معنای بد است، اما در واقع این چنین نیست و اتفاقا روش استراتژی پلکانی منفی، بسیار محبوب و رایج است.

به صورت کلی، هر زمان که تریدر معامله ای را باز کند و روند بازار بر خلاف پیشبینی تریدر پیش برود، تریدر دوره به امید برگشت قیمت، حجم معامله خود را افزایش می دهد. این سبک از ترید می تواند را در ادامه مقاله بررسی کرده ایم. برای اینکه متوجه روش پلکانی منفی شوید، به تصویر زیر دقت کنید.

روش پلکانی چیست ؟ آموزش استراتژی پله ای ✅
استراتژی پله ای منفی

در تصویر بالا میبینید که تریدر ابتدا در قیمت شماره 1 وارد پوزیشن خرید می شود، امابر خلاف پیشبینی او، قیمت به سمت پایین حرکت کرده است.

بعد از گذشت مدتی که قیمت تا حدی پایین تر آمده، تریدر در قیمت شماره 2  دوباره معامله‌ی خرید جدیدی را باز می کند و به این ترتیب، حجم معامله خود را افزایش می دهد.

در این روش پلکانی ، قیمت تا هر مقدار که ریزش کند، تریدر باز هم معامله ی خرید جدید باز می کند و منتظر برگشت قیمت می‌ماند. بدیهی است که هر زمان قیمت به سمت بالا حرکت کند و روند صعودی در پیش بگیرد، معاملات خرید تریدر، وارد سود شده و در نهایت سود خیلی بزرگ تری را نصیب تریدر می کند.

ریسک ترید پلکانی

دقت داشته باشید که در این روش، تریدر اگر بخواهد بر خلاف جریان و روند بازار، مدام معاملات جدید باز کنید، ممکن است روند بازار، چنان بر خلاف میل او حرکت کند که آسیب های اساسی را حساب و سرمایه تریدر وارد کند.

روش پلکانی چیست ؟ آموزش استراتژی پله ای ✅

چگونگی کم کردن ریسک و خطر ترید پله ای

برخی از تریدرها حد زیان مشخصی را برای روش ترید پله ای در نظر می گیرند. مثلا خودشان را محدود می کنند به تعداد پله ی خاصی از ترید. فرضا این قانون را برای خودشان در تریدها می گذارند که اگر تعداد پله های ترید در حالت منفی، از 5 پله فراتر رفت، تمامی تریدها را به صورت یکجا ببندند تا دچار زیان های جبران ناپذیر نشوند.

افزایش حجم معاملات در روش پلکانی

روش پلکانی منفی، همراه با افزایش حجم ترید، سبکی از معامله است که علاوه بر افزایش ریسک، امکان دریافت سریع و بیشتر سود را هم برای تریدر محیا می کند. در این روش تریدر در پله‌های بعد که قصد افزایش حجم معامله را دارد، با حجمی به مراتب بالاتر از حجم پله ی قبل، پوزیشن معامله را باز می کند. این روش باعث می شود که در صورت برگشت روند بازار در جهت پیشبینی تریدر، مجموع تریدها، خیلی سریع تر وارد سود شود. در تصویر زیر، این توضیحات را بهتر متوجه خواهید شد.

روش پلکانی چیست ؟ آموزش استراتژی پله ای ✅
استراتژی پله ای

در تصویر بالا، تریدر در پله اول، خریدی را با حجم هزار دلار انجام میدهد به امید اینکه بازار به سمت بالا حرکت کند و تریدر سود بگیرد، اما بر خلاف انتظار، بازار به سمت پایین حرکت می کند.

در پله دوم، تریدر به امید برگشت بازار به سمت بالا، خریدی دوباره انجام می دهد و اینبار با حجم، دو هزار دلار وارد معامله خرید می‌شود.

نکته ای که در این افزایش حجم در پله دوم میبینید، بدین معناست که نیاز نیست تریدر برای کسب سود، تا رسیدن قیمت به تارگت و هدف اول صبر داشته باشد. در اینجا چون معامله دوم حجم بالاتری دارد، اگر ترید به انجام نصف مسیری که از پله اول ریخته بود هم به سمت بالا حرکت کند، تریدر سود خودش را از بازار گرفته و می تواند از معامله خارج شود.

در تصویر بالا میبینید که با وجود اینکه نقطه ی خروج تریدر از معاملات، باعث شده که پوزیشن اول، با 20 دلار زیان بسته شود، اما پوزیشن پله دوم تریدر، به دلیل حجم بیشتر، با 45 دلار سود بسته می شود و در مجموع، تریدر 25 دلار از بازار سود می گیرد.

آموزش روش پلکانی به سبکی که فقط امکان دریافت سود وجود دارد

اگر در بازار ارزهای دیجیتال، بخواهید معامله کنید، به جای استفاده از صرافی ها برای انجام معاملات، پیشنهاد می دهیم از حساب کریپتو بروکر VFS استفاده کنید. این حساب که صرافی های بزرگی مثل بایننس و هابی متصل می شود، به شما امکان می دهد که در متاتریدر، ارزهای دیجیتال را به صورت اسپات بخرید و نگه دارید. این بدان معناست که اگر در این حساب اگر شما بخواهید به صورت پلکانی تریدر بزنید، می توانید تا به سود رسیدن معاملاتتان منتظر بشینید.

یعنی اگر بازار هرچقدر هم بر خلاف پیشبینی شما حرکت کند، اگر تریدتان را به صورت پلکانی باز کنید و منتظر بمانید، حساب شما دچار زیان نمیشود و در نهایت معاملات شما وارد سود می شود!در واقع می توان به سادگی فقط از بازار کسب سود کنید و استرس زیان را نداشته باشید. برای دریافت توضیحات لازم راجع به این حساب روی دکمه زیر کلیک کنید.

روش پلکانی چیست ؟ آموزش استراتژی پله ای ✅
روش پلکانی

چرا در حساب کریپتو Vfs، همه معاملات پلکانی به سود می رسند؟

زیرا در این حساب شما به صورت اسپات خرید می کنید. برای توضیح انجام معامله به صورت اسپات در متاتریدر، به مثال زیر دقت کنید:

فرضا شما در حساب اسپات ارز دیجیتال یک اتریوم را در قیمت 3000 دلار می‌خرید. در واقع دارایی شما تبدیل به رمز ارز اتریوم می‌شود. این بدان معناست که اگر قیمت و ارزش اتریوم ریزش کند و برسد به 2500 دلار، چیزی از دارایی شما که یک اتریوم است کاسته می شود. شما همچنان یک اتریوم دارید. برای کسب سود فقط کافیست منتظر بمانید تا دوباره بازار صعودی شود. اگر در آینده ارزش یک اتریوم برسد به 4000 دلار، در آن زمان شما می توانید اتریوم خود را بفروشید و در نتیجه، 1000 دلار سود بگیرید.

حال اگر این معامله را به صورت پلکانی و در متاتریدر، انجام دهید، بازار به هر صورت و به راحتی می تواند به شما، سود بدهد.پیشنهادم این است که حتما از این حساب برای انجام معاملات پلکانی استفاده کنید.برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به این حساب، روی دکمه زیر کلیک کنید:

خروج پلکانی از معاملات

نوعی دیگر از روش های پله ای در معاملات را برخی از تریدرها استفاده می کنند که آن‌ هم مربوط به خروج از معامله است. این یعنی در یک نقطه به صورت کامل و با حجم قابل توجی وارد معامله می‌شوند اما برای خروج از معامله، حد سودها یا حد زیان های مختلف و پله ای را در نظر می گیرند.

حد سود پله ای

در این حالت، تریدر می تواند چند tp یا حد سود را در نظر بگیرد و به منظور اطمینان بیشتر از کسب سود، این راه را منطقی می داند.

برای مثال به تصویر زیر دقت کنید.

روش پلکانی چیست ؟ آموزش استراتژی پله ای ✅
حد سود پله ای

در تصویر بالا میبینید که تریدر با حجم 4000 دلار وارد معامله خرید ده است و سه ایستگاه را به عنوان حد سود خود در نظر گرفته است. در هر کدام از ایستگاه ها مقداری از حجم معامله خود را کم و بخشی از سودش را دریافت می کند. همانطور که میبینید، در ایستگاه اول که هزار دلار از حجم معامله اش را کم کرده و فروخته، 25 دلار سود کرده ، اما در حد سود سوم که بالاترین حد سود او بوده، با فروش 1000 دلار باقی مانده، 85 دلار سود دریافت کرده است که این اختلاف سود، به دلیل رشد بیشتر قیمت در ایستگاه سوم نسبت به ایستگاه اول بوده است.

چرا به صورت پله ای ارز معامله خارج شده است؟

دلیل این خروج پله ای، این است که زمانی که قیمت به حد سود اول می‌رسد، تریدر احتمال می دهد که ممکن است روند ریزشی شود و قیمت دوباره به سمت پایین حرکت کند، از طرفی همچنان احتمال بیشتر را بر رشد قیمت در نظر می گیرد. در نتیجه، منطقی می داند که بخشی از حجم خریدش را کم کند تا هم ریسک معامله اش کمتر شود و هم بخشی از سودش را دریافت کند. این منطقی است و تریدرها بر اساس تحلیلشان از بازار می توانند، این اقدام را انجام دهند. در نرم افزار متاتریدر، به راحتی می توانید از حجم معاملات در پله های مختلف، بکاهید. در این زمینه، فیلم آموزشی در سایت هشتصد، موجود است. در فیلم آموزشی حساب کریپتو بروکر وی اف اس، این توضیح در متاتریدر داده شده است که می توانید از طریق لینک زیر وارد صفحه آموزش حساب کریپتو شوید.

حد ضرر پله ای

در این حالت، برعکس مدل حد سود پله ای اتفاق می افتد و تریدر ترجیح می دهد که در حالت زیان، همه معامله را به صورت یکجا نبندد و به صورت پله ای از آن خارج شود.

دلیل این کار را در تصویر زیر ببینید:

روش پلکانی چیست ؟ آموزش استراتژی پله ای ✅
حد ضرر پله ای

در عکس بالا میبینید که تریدر با حجم چهارهزار دلار، وارد معامله خرید شده، اما بر خلاف پیشبینی او، بازار ریزش کرده و به سمت پایین آمده، تریدر در ایستگاه اول حد زیان، تصمیم گرفته که 1000 دلار از حجم معامله اش را کم کند. با این کار مشخص است که تریدر، تصمیم گرفته که از ریسک معامله اش کم کند و در زیان کمتر بخشی از حجم خرید خودش را با 25 دلار زیان، ببندد.

دلیل اینکه همه حجم معامله را در ایستگاه اول نبسته، این است که تریدر همچنان احتمال بر صعود قیمت را نیز میداده است. در این تصویر همانطور که می بینید، قیمت در نزدیکی ایستگاه دوم حد زیان تریدر، تغییر روند داده و به سمت بالا حرکت کرده است. در نهایت قیمت به اندازه حد سود تریدر، به سمت بالا رفته و در مجموع تریدر، با سود خوبی این معامله را بسته و سودش را دریافت کرده. اگر 25 دلار زیان را از 195 دلار سود او، کسر کنیم، واضح است که تریدر در این معامله، 170 دلار، سود کرده است.

روش پلکانی در بازار بورس و سهام ایران

برخی از معامله گران بازار بورس ایران، از روش پلکانی در بورس استفاده و اتفاقا سودهای خوبی هم دریافت می کنند. برای استفاده از این روش پلکانی در بورس باید سرمایه آماده برای خرید سهم ها در مفنی را به اندازه کافی داشته باشید. البته این نکته را در نظر بگیرید که برای دریافت سودهای خوب روش پله ای در بازار بورس، باید صبر بسیار داشته باشید. گاهی ممکن از برگشت روند بازار تا جایی که معامله گر را وارد سود خود کند، چند سال زمان ببرد.

روش پلکانی در بازار فارکس

از آنجایی که فارکس، بازاری دو طرفه است، لازم است که برای انجام تریدهای پله ای در فارکس، خیلی حرفه ای و با احتیاط عمل کنید. روش پله ای منفی در بازار فارکس را معمولا به صورت محدود انجام می دهند و تریدرها فقط تا حدی به قیمت اجازه می دهند که بر خلاف میلشان حرکت کند. زیرا خصوصیات بازار فارکس، چنین چیزی را میطلبد.

هرچند لوریج های بالا در این بازار، باعث می شود که تریدرها بتوانند مدیریت سرمایه خوبی را داشته باشند و حتی با پول های کم هم بتوانند، به صورت پلکانی وارد معاملات شوند. بی شک تریدرهایی که در بازار فارکس، بتوانند روش پلکانی قدرتمندی را پیاده سازی کنند، سودهای کلانی را هم می توانند دریافت کنند.

روش پلکانی در بازار ارزهای دیجیتال

در بازار ارزهای دیجیتال، به دو صورت فیوچرز و اسپات می توان به انجام خرید و فروش پرداخت. در سبک فیوچرز اصلا پیشنهاد نمی دهیم که به صورت پله ای معامله انجام دهید زیرا، ارزهای دیجیتال بسیار نوسان زیاد دارند و اگر به صورت فیوچرز و پلکانی، معامله انجام دهید، ریسک بسیار زیادی را به حسابتان تحمیل می کنید.

اما روش پلکانی در حالت اسپارت راپیشنهاد می‎‌دهیم که حتما استفاده کنید، زیرا در این حالت با داشتن صبر و انجام معاملات هوشمندانه، به راحتی امکان کسب سود وجود دارد. در این بازار، نوعی از حساب در یکی از بروکرها وجود دارد، که شما را به سمت کسب سود، به راحتی هدایت خواهد کرد. از طریق لینک زیر، می توانید وارد توضیحات حساب کریپتو بروکر وی اف اس شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *