نکات معامله گری در بورس

در این مطلب نکات معامله گری در بورس و استراتژی چیست را همراه با ، نحوه استفاده از استراتژی را برای شما توضیح خواهم داد.

نکات معامله گری در بورس

برای شروع معامله گری در بازار های مالی اولین قدم باید شناخت به بازار داشته باشید.

1- شناخت به بازار

هدف از شناخت به بازار این هست که ، اول نوع معاملات خود را مشخص کنیم و اینکه با چه کسانی معامله میکنیم. در راستای همان نوع معامله ، علم و آموزش های مخصوص آن را یاد بگیریم.

بطور مثال در صورتیکه طلای جهانی ، انتخاب معامله شما باشد ، برای خرید و یا فروش طلای جهانی باید اول بازار آن را پیدا کنید، که در کجا میتوانید خرید یا فروش کنید.

اولین سوال این میتواند باشد که ، دسترسی شما به بازار طلای جهانی به چه صورت میتوواند باشد.

و دوم اینکه در آن بازار با چه کسانی وارد معامله میشوید.

پس هر زمان که هدف شما مشخص باشد، مطمئنا نکات و ساختار بازار را به راحتی از طریق یک سرچ کوچک در دنیای اینترنت میتوانید ، مطالب مفید و کاربردی کسب کنید.

بعد از مشخص شدن هدف و شروع آموزش ، حتما دفترچه ای را آماده کنید و در آن نکات با ارزش را بنوبسید. این کار باعث میشود هر زمان دوباره نیاز به یاد آوری بعضی از مطالب را داشته باشید ، میتوانید از دفترچه یادداشت خود استفاده کنید.

همانطور که میدانید در بازار بورس شما باید موقعیت نماد یا سهام خود را چک کنید که در چه زمان هایی سهام یا نماد خود را بخرید و یا در چه زمان هایی باید بفروش برسانید.

برای تحلیل بازار دو روش وجود دارد که شما باید آموزش ببینید. یک تحلیل تکنیکال ، دوم تحلیل فاندامنتال هست.

1- تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال بر اساس حرکات گذشته قیمت سهام با کمک از نمودارها صورت می گیرد.

هدف از کمک گرفتن از نمودار ها پیش بینی حرکت آتی بازار هست.

برای این روش میتوان از صدها نوسان نماهایی که وجود دارد استفاده کرد. به وسیله این نوسان نماها هرمعامله گر میتواند روش های معاملاتی مختلفی را برای خود طراحی کند.

یادتان باشد روش معاملاتی شما باید با ویژگی های شخصیتی تان سازگار باشد، در غیر اینصورت به نتیجه دلخواه نخواهید رسید.

تحلیل تکنیکال را می توان براي هر نوع کالا یا شاخص یا سهام وغیره بکار برد . اساس این نوع تحلیل ها ریاضیات می باشد که در چارت و اندیکاتور (شاخص) خلاصه میشود.

2- تحلیل بنیادی

تحلیل بنیادی با آمار و اعداد شرکت های سهامی و خبرهای مهم بازار سرو کار دارید.

در این روش باید عوامل تاثیر گذار ، مانند خبر ها بنیادی اقتصادی جهان یا کشوری و بانکی هر کشور را پیگیر باشید. این خبر ها روی ارزش ذاتی فعلی و آینده سهام یا اقتصاد آن کشور تاثیر گذار می باشد.

در تحلیل بازار سهام از دیدگاه بنیادی شما همواره به دنبال سهام شرکتی باید باشید که ارزش اسمی آن کمتر از ارزش ذاتی آن باشد. میتوانید از نسبت P/E استفاده نمایید.

ارزش ذاتی

تحلیلگران با تعیین نرخ رشد درآمد و پیش‌بینی درآمد سال آینده، قیمت ذاتی سهام را برای دوره جاری تخمین می زنند و با مقایسه آن ارزش‌ها با قیمت‌های واقعی اقدام به انجام معاملات می نمایند.

نسبت P/E

اگر معیار نسبت P/E =10 باشد، آنگاه سهامی که نسبت P/E آن از 10 کمتر باشد، مناسب خرید هست. اینن تحلیل مربوط به تحلیل مالی شرکت است.

نسبت پی ای، نشان دهنده آن است که سرمایه گذاران در حال حاضر مایلند، جهت کسب هر یک ریال درآمد چقدر در ازای خرید سهام بپردازند.

تحلیل بنیادی در بازار ارز، بر اساس سیاست های بانک های مرکزی هر کشور می باشد.

بانک ها میتوانند با دستکاری نرخ بهره خیلی از جریانات را عوض کنند. بظور مثال در صورت افزایش نرخ بهره میتوان جلوی تورم را گرفت و عرضه پول را کاهش پیدا میکند و…

افزایش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی یک کشور، افزایش ارزش ارز آن کشور را نیز به دنبال دارد. همچنین بانک های مرکزی با کاهش نرخ بهره باعث افزایش عرضه پول، برانگیخته شدن اقتصاد و… میشوند.

در نتیجه اگر در یک جفت ارز یکی تحت افزایش نرخ بهره و دیگری تحت کاهش نرخ بهره قرار بگیرد، آن جفت راز بهترین جفت میتواند برای معامله باشد.

نکات معامله گری در بورس و استراتژی چیست
نکات معامله گری در بورس

استراتژی در معامله

استراتژی به معنای تصمیم شفاف و دقیق در رابطه با نحوه ورود و خروج در بازار هست.

برای بدست آوردن استراتژی باید اول مشخص کنید که از چه نوع تحلیلی میخواهید استفاده کنید. تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال؟

اگر از روش تحلیل بنیادی یا فاندامنتال میخواهید استفاده کنید ، باید شاخص های مهم آن بازار را مشخص کنید. سپس خبرهای مهم اقتصادی سالانه و ماهانه را در گذشته چک کنید که چه اتفاقی بر روی بازار تاثیر گذاشته هست. بعد از پیدا کردن روند بازار بر اساس خبرها بصورت آنلاین در حساب دمو ، روش یا استراتژی که بدست آوردید چک کنید. بعد از بازدهی روند 3 ماهه مثبت میتوانید وارد بازار بشوید.

در صورتیکه انتخاب شما روش تکنیکال باشد ، باید اندیکاتور یا روش پرایس اکشن انتخاب کنید، سپس موقعیت گذشته بازار را براساس آن چک کنید.

برای یک استراتژی سه مورد باید در نظر بگیرید

1- در چه زمان و موقعیتی شروع معامله کنید.

2- محدوده حد سود خود را پیدا کنید تا زمان خروج از بازار را بدانید.

3- حد زیان خود را مشخص کنید. ممکن هست روند بازار از یک جایی به بعد از موقعیت استراتژی شما خارج شود ، پس محدوده ای که ممکن هست معامله را بیشتر وارد زیان کن مشخص کنید و از معامله خارج شوید.

بدانید که هر معامله ای ممکن هست حدسود و زیان متفاوتی داشته باشد. پس بهتر هست که ورود به معامله ای داشته باشید که حد زیان آن کمتر باشد و یا قانون ریسک به ریوارد را داشته باشد.

سه نوع استراتژی میتوانید با روش تکنیکال داشته باشید

1- قرار گرفتن بازار در یک روند خنثی

بازار در این موقعیت با دو سطوح حمایت یا مقاومت قوی درگیر میشود. بعد از برخورد متعدد قیمت هر بار به یکی از این سطوح باعث افزایش یا کاهش قیمت میشود. در این موقعیت باید منتظر باشید که روش یا استراتژی شما چه آلارمی خواهد زد ، که آیا قیمت ممکن هست از بالا یا پایین بشکند؟ بعد از شکست قیمت از هرکدام محدوده ، شما میتوانید همراه با تایید استراتژی خود وارد معامله بشوید.

حتما قبل از اینکه بصورت آنلاین وارد بازار بشوید، روش خود را در حساب دمو امتحان نمایید.

نکات معامله گری در بورس و استراتژی چیست
نکات معامله گری در بورس

2- استراتژی به سبک ادامه روند

گروهی از تریدر ها علاقه دارند طبق روند بازار وارد معامله بشوند. برای پیدا کردن این روش استراتژی بهتر هست که گذشته بازار را چک کنید. بطور مثال روند صعودی باشد ، باید به دنبال شکست قیمت از ناحیه های مقاومتی بسیار قوی باشید.

برای پیدا کردن ناحیه مقاومتی ، گذشته بازار را همزمان با ، روش پرایس اکشن و یا اندیکاتوری که مد نظرتون هست چک کنید.

نکات معامله گری در بورس
نکات معامله گری در بورس

3- استراتژی با سبک برگشت روند

این سبک استراتژی نیاز به دقت زیادی دارد. همزمان باید چند چیز در این روش بکار بگیرید. 1- از لحاظ روانی باید آماده باشید. 2- زمان دقیق ورود به بازار را پیدا کنید. 3- خیلی دقیق باید ناحیه خروج را از لحاظ حد سود و هم حد زیان را، قبل از ورود به معامله ، حتما مشخص کنید.

در صورتیکه هنگام معامله عقب ماندید ، به هیچ وجه به خود اجازه ورود معامله ندهید.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *