کاربرد الیوت
آموزش رایگان الیوت و شناخت روش شمارش امواج الیوت این کمک را به ما میکند که اولا بتوانیم تشخصی بدهیم که روند اصلی و قالب بازار به چه سمت است و کمک مهمتر الیوت این است که به ما در تشخیص نقاط پایان روند کمک خواهد کرد.
از این جهت دو مورد ذکر شده، بسیار برای یک معامله گر در بازار حیاتی و مهم است که بتواند سمت و سوی حرکتی بازار را درست تشخیص بدهد. البته که انواع دیگر تحلیل هم میتواند همین کمک ها را به تریدر بکند و شاید به خود بگویید وقتی با روش های دیگر خیلی راحتتر بتوان بازار را تحلیل کرد، پس چرا باید وقت خود را برای یادگیری تحلیل امواج الیوت مصرف کنم؟
در پاسخ باید بگویم که به نظر شخصی خود من، الیوت بسیار قدرتمند و قوی تر از هر سبک دیگری می تواند روند بازار را درست تشخیص دهد و بسیار با اهمیت است که بتوانید تشخیص دهید که در کجای بازار قرار دارید.
روش الیوت بسیار قدرتمند است
الیوت نگاه بزرگ تری به چارت دارد و امواج اصی و اصلاحی ها را به شدت پخته تر از هر سبکی تحلیل میکند.
من فقط میخوام به جرات این را بگویم که از اینکه زمان خود را برای آموزش الیوت صرف کنید، حتما خشنود خواهید شد و در انتها هرگز احساس پشیمانی نخواهید داشت.
الیوت را به سبکهای مختلفی در بازار میشناسند که شاید سادهترین و مشهورترین آنها، روش الیوت به سبک رابریت ماینر باشد.
فکر میکنم بهتر باشد که به جای گفتن از تاریخچه الیوت و یا نوشتن از آقای رابرات ماینر، وقت را غنیمت شمرده و به سراغ آموزش تحلیل امواج الیوت برویم.
در امواج الیوت، آنجور که شهره است، ما بازار را به صورت یک موج اصلی و پس از آن یک موج اصلاحی خواهیم داشت که این موج اصلی شامل پنج موج و موج اصلاحی نیز خود دارای سه موج است.
در ابتدا به صورت مفصل به پنج موجی که موج روند اصلی بازار را تشکیل میدهند، خواهیم پرداخت.
پنج موج اصلی بازار را اگر به ترتیب از یک تا پنج شماره گذاری کنیم، امواج شماره یک و سه و پنج را امواج ضربتی یا پیشرونده و امواج شماره دو و چهار را هم موجهای برگشتی میگوییم.
در تصویر زیر شکل امواج الیوت را به ساده ترین حالتی که امکان تشکیل شدن دارند، میبینید.
در الیوت، دقت کنید که هر موج اصلی که شامل پنج ریز موج میشود، خودش میتواند در تایم فریم بالاتر یک ریزموج از یک پنج موج بزرگتر باشد و همچنین در تایم فریم های پایین تر نیز، هر ریز موج کوچک، خودش میتواند شامل یک پنج موجی خیلی کوچکتر باشد و این تسلسل باعث جذاب کردن شمارش امواج الیوت شده است. این تسلسل کمک میکند تا بتوانیم اشتباهاتمان در شمارش امواج را فیلتر کنیم.
اصول امواج پیشرونده
یک: امواج پیشرونده هر کدام باید شامل ریزموج های پنج تایی باشند.
دو: بعد از تکمیل پنج موجی، باید امواج اصلاحی سه تایی و یا پنج موج اصلاحی از نوع پیچیده تشکیل شود.
سه: موج سوم پیشرونده نمیتواند کوتاه ترین موج در یک سری موج پنج تایی باشد و اغلب موج سوم بلندترین موج هم از لحاظ پیشروندگی قیمتی و هم از لحاظ بسط یافتگی زمانی است. اغلب اوقات موج شماره یک و موج شماره پنج از لحاظ گسترش قیمتی، با هم برابرند.
قواعد امواج الیوت
قاعده اول
موج شماره دوم نمیتواند تا ابتداری موج یک بازگردد و در صورت بازگشتش مشخص میشود که آن موج را به اشتباه ، موج دو شمارش کرده ایم!
اگر موج دوم فرضی بیشتر از ابتدای موج اول بازگشت کن، احتمالا یک روند قدرتمند را در پیش گرفته است.
قاعده دوم
موج شماره سه هرگز نباید کوتاه ترین موج از سری پنج موجی باشد.
قاعده سوم
موج شماره چهار به هیچ عنوان نباید با طول موج شماره یک، همپوشانی داشته باشد.
اگر هر کدام از این قواعد نقض شد، موج شماری کاملا بهم میریزد و باید به شکل جدیدی موج ها شمارش شوند.
در مورد موج سوم باید به این نکته توجه داشت که در صورتی که شمار در شمارش ما، موج سوم کوتاهتر از امواج یک و پنج باشد، مشخصا شمارش ما اشتباه بوده و به نظر میرسد با یک موج شماره سوم بسط یافته طرف هستیم و شمارش ما باید به صورت شکل زیر اصلاح گردد.
چگونه از شمارش امواج اطمینان کسب کنیم؟
زمانی که بازار به حرکت در میآید و با گذشت زمان و پیشروی کندلها، به صورت مداوم پیشفرض ما از شمارش امواج تایید و یا نقض میگردد.
اما یک نکته مهم وجود دارد که میتواند به تشخیص درست ما از موقعیتیابی بازار کمک کند. به جمله زیر دقت کنید.
الگوهای تایم فریم پایینتر، تاییدیه ای برای الگوهای تایم فریم بالاتر از خود هستند.
این بدان معناست که ما از ریز موجها میتوانیم تشخیص دهیم که مثلا در انتهای موج اول از یک پنج موجی در تایم فریم بالاتر هستیم. تشخیص موقعیت کنونی بازار به تریدر کمک خواهد کرد که بتواند راحت تر و دقیق تر آینده بازار را پیشبینی کند.
پیشروندگی در امواج الیوت
در الیوت انتظار اینست که امواج پیشرونده سه و پنج، فراتر از موج پیشروندهی قبل از خود بروند.
شکست موج پنج
در مواردی پیش میآید که موج شماره پنج، نمیتواند فراتر از موج شماره سه، پیشروی کند که به این حالت شکست موج پنج میگویند.
موج پنجم خودش باید به پنج زیر موج تقسیم شود. بنابر این بهتر است قبل از اینکه بخواهیم در مواردی فرض را بر شکسته شدن موج قرار دهیم، ابتدا از ساختار پنج موجی بودن ریرموجهایش را در نظر بگیریم تا دچار اشتباه نشویم.
از نشانه های این امر که احتمالا موج پنجم شکسته خواهد بود، این است که موج چهارم بیش از اندازه به انتهای موج اول نزدیک میشود و به صورتی غیر عادی موج چهارم بزرگ است.
نکته مهم
هر زمان که شکست در موج پنجم رخ میدهد، بعد از انتهای موج پنجم، یک برگشت و اصلاح خیلی بزرگ و شدید را در پیش خواهیم داشت که این برگشت میتواند فرصت خوبی را برای معاله به وجود آورد.
الگوی مثلث دیاگونال
این نوع پترن در بازار نسبتا کم تشکیل میشود. مثلث دیاگونال در موج پنجم از سری امواج پنج تایی الیوت رخ میدهد. مهم ترین نکته دیاگونال تشخیص انتهای مثلث میباشد.
شما در آموزش رایگان الیوت میبایست با پترن دیاگونال حتما انس بگیرید.
باید دقت کنید که استثناء دیاگونال در این مورد است که معمولا انتظار داریم که امواج پیش رونده دارای ریزموج های پنج تایی باشند و قوانین امواج پنج تایی را رعایت کنند. اما نکته دیاگونال این است که در این مورد، موج شماره چهار از ریزموجهای دیاگونال، به محدوده موج اول نفوذ میکند. این امر ممکن است شمارش امواج را کمی دشوار کند که باید با دقت زیادی به آن توجه کنید.
معمولا دیاگونالها چون خود موج پنجم را تشکیل میدهند، تا زمانی که به انتهای خود برسند و مثلث را در جهت برگشت بشکنند، به راحتی تشخیص داده نمیشوند.
البته همیشه فرض بر این است که بازار قصد حرکت الیوتی پیچیده ای را دارد، مگر اینکه در انتهای تشکیل شدن امواج، خلاف این فرض ثابت شود و بازار به شکلی ساده امواج را بسازد.
اما نکته مثبت تشکیل دیاگونالی که اینقد سخت تشخیص داده میشوند این است که پس از تکمیل دیاگونال و شکسته شدن مثلث، یک اصلاح خیلی بزرگ و قوی را شاهد خواهیم بود.
اصطلاحات و واژه های الیوت
Price retracement: (ret)
مقدار بازگشت امواج
Alternative price projection: (app)
تجسم موج پیش رونده جدید با توجه کردن به اندازه موج قبلی.مثلا انتظاری که از رشد موج سوم داریم با توجه به اندازه موج اول.
Price expansion: (exp)
از اکسپنشن عموما در ابتدای تشکیل یک سری پنج موجی استفاده میشود که به تریدر کمک می کند تا اندازه کلی سری پنج موجی ای که ممکن است تشکیل شود را تخمین بزند.
توضیحات قواعد الیوت
زمانی که ما انتظار داریم موج سوم پیشرو از توالی پنج موجی قرار است که تشکیل شود، این احتمال میرود که موج سوم هم از لحاظ قیمتی و هم از لحاظ زمانی، بزرگتر از موج شماره یک باشد. در حقیقت معمولا موج سوم بزرگترین و طولانی ترین موج از سری امواج پنج تایی است. البته در بازار کالا معمولا موج پنجم بزرگترین موج پیشرو خواهد بود.
دقت کنید که موج سوم معمولا بزرگ تر از موج است و کمترین انتظاری که از موج سوم داریم، رسیدن به 100 درصد app موج اول است و هر زمان موج سوم از 100 درصد app موج اول فراتر رود، نشانه ای قدرتمند از حرکت پنج موجیه متوالی را دریافت می کنیم. این به معنای ادامه ی روند بازار است.
زمانی که ما نتیجه گرفته ایم که بازار موج سوم را کامل کرده و میبینیم که اندازه موج سوم کمتر از موج اول است، پس موج پنجم باید کوچکتر و نهایتا هم اندازهی موج سه باشد. زیرا موج سوم به هیچ عنوان نمیتواند کوچیکترین موج از توالی پنج تایی باشد.
راز و رمز الیوت ، محدوده امواج
همانطور که مشخص است، حرکت عمودی چارت را، حرکت قیمتی و پیشروی افقی در چارت را، پیشروی زمانی میدانیم.
برای شروع توضیحات مربوط محدودهی امواج ابتدا با نما موج آشنا شوید.
حرف w نماد نشان دهندهی یک موج است.
مثلا زمانی که مینویسیم w1 منظور موج شمارهی یک است.
و مثلا w1-3 نشان دهندهی منظورمان از ابتدای موج یک تا انتهای موج سوم است.
مثال های از مقایسه طول امواج با زمان نمادین
طول امواج جدید میتواند ارتباط داشته باشد با طول امواج قبلی
W5= 61.8% w1 طول قیمتی موج پنج برابر است با 64.8% از موج یک
W5= 100%w1 طول قیمتی موج پنج باربر است با طول صددرصد موج یک
این دو مورد فقط مثال بود برای آشنایی با زبان نماد و در آینده با فرمول های لازم آشنا خواهید شد.
بازار که حرکت میکند امواج جدید و بیشتری را میسازد. امواج جدیدی که ساخته میشود را میتوان با امواج قبل مقایسه کرد و به درصد های پروجکشن آنها توجه کرد.
آخرین هدف اصلی از محاسبه درصد های پروجکشن، حدس زدن انتهای موج پنجم از یک توالی پنج موجی است که بر اساس قوانین الیوت، پایان موج پنجم، میتواند انتهای یک موج الیوتی از تایم فریم بالاتر نیز باشد.
عمل و عکس العمل و واکنش های قیمت و نفوذهای درون امواج، در بازاری که در حال تشکیل شدن است، به ما در تشخیص موقعیت بازار کمک میکند و نشایی هایی را به ما میدهد تا بتوانیم تشخیص دهیم که چه موجی از الیوت قرار داریم.
هدف های پروجکشنی میانه توالی امواج در تایم فریم بالاتر، میتواند نشان دهندهی پایان سری پنج موجی از درجه های پایین تر باشد.
پروجکشن ها میتواند تصاویری از آینده ی قیمت و اینکه حداقل و حداکثر حرکت مورد انتظار در کجا به اتمام میرسد را به ما نشان میدهد.
مشخصات موج پیشرونده یک
یک: موج شماره یک باید خود دارای پنج زیرموج باشد
دو: موج یک عموما بزرگتر از موج اصلاحی قبل از خود است. البته دقت کنید که منظور موج اصلاحی در همان اندازه و تایم فریم مد نظر است.
موج شماره ی یک بسیار کم پیش میآید که در توالی پنج تایی، بلندترین موج باشد اما این اتفاق گاهی اوقات رخ میدهد. موج شماره ی یک حرکت بازار بر خلاف روند قبلی است و به همین دلیل نمیتواند خیلی از معاملهگران را با خود همراه کند زیرا آنها ممکن است همچنان بر روند قبلی بازار اصرار ورزند، اما آنها اشتباه میکنند!
مهم ترین نشانهی اینکه موجی که ما در نظر گرفته ایم،موج یک است، این است که موج اصلاحی قبلی را به صورت کامل پوشش میدهد و همچنین ساختار پنج موجی بودن ریزموج ها نیز، مهر تاییدیست بر تشکیل موج یک.
اگر بازار به صورت ایده آل پیش برود، زمانی که توالی پنج تایی ریزموج های، موج یک در حال آشکار شدن باشد، تاب خوردگی ها و حرکت های کوچک این ریزموج ها ، به ما کمک میکند تا هرف قیمتی یا پروجکشن های مناسبی را بتوانیم حدس بزنیم.
در تصویر بالا مشخص است که بازار یک اصلاح abc را تشکیل داده و سپس سری پنج موجی تشکیل شده است. این سری پنج موجی از لحاظ اندازهی زمانی و قیمتی، بزرگتر از اصلاحی سه تایی قبلی است. پس در نتیجه میتوانیم این سری پنج موجی را، موج شماره یک از یک توالی پنج موجی در تایم بالاتر بدانیم.
مشخصات موج پیشروندهی سه
یک: موج شماره سه نمیتواند کوتاه ترین موج از امواج پنج تایی باشد.
دو: در اکثر مواقع طول موج سوم بلندتر از بقیه امواج است.
هر زمان که موج سوم، از محدوده موج اول گذر کرد، یک سیگنال پر قدرت در جهت ادامه روند خواهد بود. هر زمان که در تشخیص موج سوم شک داشتیم، گذر کردن از محدوده موج اول، می تواند ما در تا حد زیادی مطمئن کند ما تشخیص ما درست بوده است. مهم ترین مقاومت موج سوم، برابر است با 161%w1 . در اکثر مواقع تارگت و هدف موج سوم همین مقدار از موج اول است.
در حقیقت اغلب اوقات موج سوم در نزدیکی این مقدار به پایان میرسد و حتی خیلی از مواقع موج سوم تا 261% از w1 هم پیشروی میکند و در آنجا به کار خود خاتمه میدهد.
w.3= 161%w.1 or 261%w1
در بیشتر مواقع نسبت اندازه موج سوم نسبت به موج اصلاحی دوم نیز چنین است:
W3= 161%w2 or 200%w2 or 261%w2
این درصد ها حالت پروجشکشن را به وجود میآورند. (external ret)
معمولا موج سوم شیب تندتری را نسبت به موج اول دارد. زمانی که موج سوم از محدوده موج اول گذر میکند، حرکت قیمتی بیشتر سریع تر رخ میدهد.
به یاد داشته باشید که موج شماره سه، باید دارای پنج ریز موج در تایم پایین تر باشد.
مشخصات موج پیشروندهی شماره پنج
اگر موج سوم بسط بیابد و به حداقل 161% از موج اول برسد، انتظار میرود که موج پنجم هم اندازه با موج شماره یک باشد.
البته پروجکشن های 61% و 161% از ابتدای موج اول تا انتهای موج سوم، را هم برای موج پنجم میبینیم. اما اگر موج اول و سوم بسط یافته نبودند، اغلب اوقات موج پنج کاملا کشیده و بزرگ از آب در میآید و تا 161% یا بیشتر، از موج سوم پیشروی میکند.
اندازه موج پنجم به نسبت موج شماره سه الیوت
رابطهی موج پنجم با موج شمارهی یک، بسیار مشهود تر از ارتباط آن با موج سوم است.
اگر موج سوم بزرگ و بسط یافته باشد، موج پنجم عموما به بیشتر از 61% از موج سوم نفوذ نمیکند.
اما اگر موج پنج قرار باشد که بزرگتر از امواج یک و سه باشد، پروجکشن 100% و 161% از ابتدای موج یک تا انتهای موج سه را به عنوان هدف بسط یافتگی برای خود خواهد دید.
اندازه موج پنج به نسبت موج شماره یک الیوت
زمانی که موج سوم بسط یافته باشد و موج اول چنین نباشد، اغلب موج شماره پنج هم اندازه با موج یک میشود. W5=w1
البته محدوده های پروجکشن 61 و 161 درصد از موج اول هم میتواند تارگت هایی برای اتمام موج پنجم باشد.
اگر موج اول و سوم بسط یافته نباشند، این احتمال زیاد است که موج پنج تا 161 درصد موج اول یا سوم، پیشروی کند.
اندازه موج پنج به نسبت تمام اندازه موج یک و سه
زمانی که به صورت ساده بازار پیش میرود و موج سوم طولانی و بزرگ باشد، معمولا موج شماره پنج، در حدود پروجکشن 38% یا 61% از ابتداری موج یک تا انتهای موج سه، کشیده میشود و به پایان میرسد.
اندازه موج پنج به نسبت موج شماره چهار الیوت
نسبت های 127 ، 161 ، 200 و 261 درصد از موج اصلاحی چهار، اندازه های مورد انتظاری برای موج شماره پنج هستند اما بیشتر از همه نسبت 161% درصد را میتوانید در چارت ببینید.
اندازه موج کلی سه تا پنج به نسبت موج شماره دو الیوت
این اندازه کلی با نسبت های ret خارجی 161% و 261% و 424% از موج دوم مرتبط هستند.
به ندرت پیش میآید که انتهای موج پنج فراتر از 424% از موج دوم برود. پس بهتر است در درصد 424 دیگر به پایان روند فکر کنیم.
اندازه موج پنج به نسبت exp موج شماره یک الیوت
نسبتهای exp که معرفی میشود، ارتباط بین انتهای موج پنجم با موج شماره یک هست. درصدهای 161،200،261،300،424 را میتوانید به خاطر بسپارید.
موج پنجم به نسبت موج سوم دارای شیب کمتر و تلاطم ملایم تری است.باز هم تاکید میکنم که موج شماره پنج، خود دارای یک توالی پنج موجی الیوتی باید باشد. از جمله نشانه های برگشت روند و اتمام موج پنجم، این است که همراه با پروجکش مورد انتظار موج پنجم، پروجکشن توالی ریز موج هایش نیز در همان ناحیه (محدودهای که پروجکشن ها به هم نزدیک باشند) به اتمام میرسد.
آموزش استراتژی الیوت و نحوهی معامله با موج پنجم
زمانی که موج پنجم در حال تکمیل و رسیدن به نقطهی انتهای خود است، میتوان برخلاف روند بازار وارد معامله شد.قوی ترین مدلی که میتوان از سبک برگشت روند با موج پنجم معاملع باز کرد، این است که در قالب موج پنجم، یک پترن یا الگوی برگشتی تشکیل شود.
امواج اصلاحی در الیوت
امواج اصلاحی را برخلاف امواج پیشرونده که دارای توالی پنج موجی بودند، انتظار داریم به صورت ریزموج های سه تایی ببینیم. ساده ترین شکل امواج سه تایی به صورت abc دیده میشوند. در این مقاله فقط در مورد همین حالت abc خواهیم پرداخت زیرا فقط به نظر میآید که دانستن همین حالت کاربری است و مابقی حالتهای اصلاحی الیوت، برای تریدرها چندان مناسب و قابل پیشبینی نخواهد بود.
مشخصات امواج اصلاحی
امواج شماره دو و چهار الیوت، امواج اصلاحی هستند و باید مشخصات امواج اصلاحی را در آنها دید.
بعد از یک سری پنج موجی، پترنهای اصلاحی الیوت آشکار خواهند شد.
الگوهای اصلاحی، اغلب به صورت abc شکل خواهند گرفت.
موج a هم میتواند به صورت، ریزموج های سه تایی و هم به صورت ریزموجهای پنج تایی باشد.
موج b همیشه ریز موج های سه تایی و موج c همیشه دارای ریزموجهای پنج تایی خواهد بود.
امواج اصلاحی الیوت معمولا در نزدیکی محدوده چهارمین موج از ریزموجهای قبل، به انتها برسند.
هنگامی که یک اصلاح تمام میشود، بازار به سمت تشکیل یک توالی پنج موجی جدید پیش میرود.
امواج اصلاحی abc یا امواج زیگزاگ به صورت معمولی
اصلاح abc را بعد یک توالی پنج موجی خواهید دید.
ریز موج های موج اصلی a ، هم امکان دارد توالی پنج موجی باشد و هم امکان دارد به صورت سه موجی abc خود را نشان دهد.
موج b حتما باید به صورت سه موجی ظاهر گردد.
موج c حتما به صورت توالی پنج موجی باید ظاهر گردد.
امواج اصلاحی abc به صورت فلت flat
قوانین ریزموج های الگوی فلت گونه را به نظر میرسد با دقت کردن به تصویر زیر متوجه شوید، و نیاز به توضیح خاصی در این زمینه نیست.
امواج اصلاحی abc ایرگولار – irregular
قوانین ریزموجهای الگوی ایرگولار را نیز در تصویر زیر میتوانید مشاهده کنید.
ایرگولار به تیزبینی تریدر بستگی دارد و باید در این مورد بسیار با هوشیاری عمل نمایید.
امواج اصلاحی abc رانینگ – running
امواج اصلاحی رانینگ بسیار کمیاب هستند، اما بازار بعد از دیدن همچنین اصلاحی، به احتمال بسیار زیاد یک روند پرقدرت را تجربه خواهد کرد. در واقع بهترین سیگنال این اصلاحی، نوید روند پر قدرت بعدی در بازار است.
در تصویر زیر نمونهی اصلاح الگوی رانینگ را میبینید.
چگونه در الیوت اموام اصلاحی و پیشروندهی اصلی را از هم تشخیص دهیم؟
امواج اصلاحی، زمانی که به صورت پنج سه پنج باشد(یعنی موج a دارای سه موج و موج b دارای دو موج و همچنین موج c هم دارای سه موج باشد)، از لحاظ ظاهری شبیه به امواج یک تا سه از امواج پیشرونده اصلی به نظر میآیند.
در تصویر زیر میتوانید شباهت این دو مورد از سری امواج را ببینید که به دو شکل امکان دارد شمارش شوند.
نکته مثبت در این موارد و در تصویر بالا این است که شروع موج سوم که برابر است با انتهای موج 2 ،با نقطه شروع موج c که همان انتهای موج b است، هر دو نوید افزایشی شدن قیمت را میدهند.پس در هر حال ما با یک روند رو به بالا مواجه خواهیم بود و فرصت معاملهی خوبی را خواهیم داشت.
این رشد مورد انتظار از نقطهی b یا 2 همراه با ریزموج های پنج تایی خواهد بود. بنابراین اگر این ریزموجهای متوالی پنج تایی از سقف موج 1 یا a تجاوز کند و فراتر رود، احتمالا شمارش بزرگ بر اساس توالی پنج تایی درست بوده و شمارش اصلاحی abc اشتباه بوده است. همچنین اگر این ریز موج های متوالی پنج تایی اگر تا قبل از رسیدن به انتهای موج اول بزرگ فراتر رود، پیش شمارش امواج بزرگ به صورت abc صحیح بوده و ما با سری اصلاحی روبهرو بودهایم.
البته این نکته را دقت کنید که اگر ما با فراتر رفتن موج سوم، و بعد از اتمام ریزامواج پنجتایی قیمت دوباره به زیر سقف موج اول نفوذ کند، دوباره باید بگویم شمارش اصلی، همان امواج abc بوده است زیرا در امواج متوالی پنجتایی، موج شمارهی چهار نباید به محدودهی موج شماره یک وارد شود. برای درک بهتر این نکته به تصویر زیر دقت کنید.
نکات مهم الیوت در امواج دو و چهار
در اکثر مواقع ساختار توالی چنج موجی، به صورت چشمی مشخص تر و قابل تشخیص است و همچنین، راحت تر میتوان انتهای این توالیهای پنج تایی را پیشبینی کرد اما در امواج اصلاحی، این دو خصوصیت خیلی کمتر دیده میشود.
اما یادتان باشد که هدف اصلی الیوت این است که تشخیص دهید که آیا هم اکنون بازار در حال پیشروی در روند است یا در جهت مخالف روند حرکت میکند.
اصلاح بعد از اتمام پنج موجی باید هم از لحاظ قیمت و هم از لحاظ زمان، بزرگتر از اصلاح های درون پنج موجی باشد. در واقع باید بزرگتر از امواج اصلاحی شماره دو و چهار باشد.
موج a از امواج اصلاحی abc، هم امکان دارد ریزموج های متوالی پنج تایی داشته باشد و هم امکان دارد، ریزموج هایش سه تایی باشد. اگر امواج ریزموج a سه تایی باشد، این پرسش مطرح است که چگونه باید تشخیص دهیم، که انتهای اون ریزموج های سه تایی، انتهای موج a از درجه بزرگتر است یا اینکه به کل امواج abc تکمیل شده است؟
دقت کنید
پاسخ این است که باید به اندازه آن امواج سه تایی نگاه کنیم، اگر از هر دو لحاظ، بزرگتر از امواج اصلاحی توالی بزرگ پنج تایی قبل از خود بودن، باید آن ها را اتمام abc بزرگ تر بدانیم و اگر کوپکتر از امواج دو و چهار متوالی پنج تایی قبلی بود، باید آنها را ریزموجهای a از امواج abc بزرگ تری بدانیم.
اگر بعد موجی که ما به عنوان موج a تشخیص دادیم، بازار به نحوی حرکت کرد که یک توالی پنج تایی بر خلاف جهت حرکت موج a تشکیل داد، این بدان معناست که امواج اصلاحی پایان یافته و بازار با قدرت در جهت عکس حرکت خواهد کرد. در توالی امواج پنج تایی، اگر موج اصلاحی دوم به صورت abc و ساده تشکیل شود، در آینده موج اصلاحی چهارم، به صورتی پیچیده تشکیل میشود و برعکس، اگر اصلاج موج شماره ی دوم، پیچیده باشد، میتوان انتظار داشت که موج شماره چهار، به شکلی ساده و abc تشکیل خواهد شد.
یک توالی پنج موجی معمولا به عنوان یه روند پیشرو از درجه بالاتر از خود به حساب میآید و همچنین توالی های سه موجی، معمولا قسمتی از یک حرکت مخالف روند در درجه بالاتر از خود محسوب میشوند.
دانلود کتاب pdf آموزش رایگان الیوت
برای دریافت ادامه مباحث آموزش رایگان الیوت به سبک رابرت ماینر ، میتوانید با دانلود فایل pdf زیر، فرایند یادگیری خود را تکمیل کنید. توصیه میشود با دقت و با حوصله این کتاب را مطالعه کنید. احتمالا به دلیل خواندن مطالب بالا، تا صفحه 40 این pdf را نیاز نیز نیست بخوانید!
موفق و پیروز باشید.
2 دیدگاه ها
جهانی فر
16 فروردین, 1402با درود و سپاس از اطلاعات خوب ارائه شده و امکان دانلود کتاب . سال خوشی برای شما آرزومندم.
درضمن درصورت امکان درخصوص نحوه شناسائی موج اصلی از ریز موج ها هم اگر مطالبی ارائه فرمائید جای تقدیر و تشکر دارد.
admin
22 فروردین, 1402در آینده سعی میشه این بخش آپدت بشه